lördag 21 februari 2009

Böcker.

I dag har vi (jag och min kära mor) packat mina väskor. Trodde att det skulle gå kvickt, men det tog typ hela dagen. Pust. Om vågen stämmer så har jag typ två hektos marginal till övervikt. Det är svårt att packa för tre årstider i ett land man aldrig varit i, för arbetsuppgifter man inte vet vad de ska innehålla. Men nu är det i alla fall gjort!

Fick tipset att inte glömma att packa ner en svensk bok. Mitt problem är snarare att jag vill ta med mig alldeles för många böcker. Men psykologen på Sida-kursen sa att vi skulle packa ner saker vi mådde bra av, och där står böcker högt i kurs. Så. Efter att noga ha avvägt bokberget jag kånkat med mig från Stockholm och Härnösand har jag med mycket tankemöda kommit fram till följande:

Den oemotståndliga revolutionen av Shaine Claibourne
100 höjdare: Sveriges roligaste ögonblick genom tiderna av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson
Det andra könet av Simone de Beauvoir
Brott och Straff av Fjodor Dostojevskij
Alkemisten av Paulo Coelho
Hjälp eller stjälp: biståndet och tillväxten av Kenneth Hermele
Det globala kasinot och dess kritiker från Keynes till Tobin av Kenneth Hermele
Vad har mitt liv med Lilja att göra?
Vägen genom - en sanningssökares kamp av Torgny Wirén

Och så:
Barnens bibel på rumänska och engelska
Vanlig bibel
Rumänsk språkkurs och ordbok

En ganska bra blandning av olika genrer och ämnen om jag får säga det själv. Dessutom ganska troligt bra boktips, om någon är på jakt efter något att läsa.

1 kommentar:

  1. hej kära vän! har suttit och läst ikapp mig lite nu, och jag tror verkligen på det här. du kommer göra skillnad...! gigantiskt lycka till - vi ses och hörs (well, det ena före det andra...), och du kan lita på att vi ska be järnet för dig i hemgruppen! =) ta hand om dig!
    -t

    SvaraRadera